Het gebouw waar apotheek Braems is gehuisvest, aan de rand van de historische binnenstad, is altijd een apotheek geweest. Het gebouw is een zogenaamd breedhuis van vijf traveeën met een bepleisterde neoclassistische lijstgevel van 1845.

Eind 18e, begin 19e eeuw was Brugge ingedeeld in zes stadskwartieren met een wijkmeester en adjunct. De apothekers bleken het vertrouwen van hun medeburgers ruim te genieten en zo was apotheker Jan Lameire wijkmeester van de Ezelstraat. Anno 1917 moest apotheek Arthur Van Maele wegens bombardementen van WOI verhuizen van toenmalige nummer 79 naar huisnummer 113-115 (wat vandaag huisnummers 123-125 zijn).

Zover we konden teruggaan was apotheek Van Parys de volgende bewoner van het huis. Toen in 1981 stad Brugge de tuin van het woonhuis van baron de la Kethule de Ryhove aankocht, werd er naast het gebouw een doorgang gemaakt tussen de apotheek en het Gemeentekrediet naar de achterliggende tuin. Het nieuw verworven stadsplantsoen kreeg de naam van Pastoor Van Haecke (1829-1912), leraar, kapelaan van het H.-Bloed en auteur van verschillende volksverhalen. Hierdoor kwam het gebouw deels vrij te staan. De twee huisnummers werden apart ingedeeld door de apotheek Van Parys en de ziekenbond Broederliefde.

De inrichting van de apotheek werd vernieuwd door Apotheek Crabbe. Zij hielden 32 jaar lang de apotheek open en hebben na enkele jaren van de aparte woningen er terug één apotheek gemaakt. Sinds 2008 heeft apotheek Braems haar intrek genomen op deze schitterende locatie.